Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Het VeenLanden College heeft kunst en cultuur hoog in het vaandel staan. In alle leerjaren zijn er culturele activiteiten, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan Rotterdam, het joods historisch museum, maar ook toneel- en dansvoorstellingen of een cultuurdag op school waar allerlei interessante workshops gevolgd kunnen worden.

Op het VeenLanden College kun je ook examen doen in tekenen. Op school krijgen de leerlingen volop de gelegenheid hun eigen talenten te ontwikkelen op dit gebied.
In de jaarlijkse musical doen zowel onder- als bovenbouw leerlingen mee. Dans, muziek, zang en spel komen samen op het toneel. Denk aan Fame, Sjiekago, Hair, Night Fever, We will rock you, The Wiz, Hairspray en Shrek.

Heb je een bijzonder talent? Dan kun je dat laten zien bij de jaarlijkse talentenjacht. Dans, zang, cabaret, bandjes, acrobatiek en andere bijzondere acts strijden jaarlijks om de felbegeerde beker. Je treedt dan maar liefst twee avonden op voor een volle zaal ouders en belangstellenden. De finaleavond wordt altijd live uitgezonden op Radio De Ronde Venen en TV De Ronde Venen maakt opnamen voor en achter de coulissen voor een special die later uitgezonden wordt op televisie.

 

Foto kunst en cultuur