VeenLanden College

Het VeenLanden College ligt in een landelijke omgeving in de gemeente De Ronde Venen en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Amsterdam Zuidoost en Abcoude, maar ook vanuit Breukelen en Woerden. Tijdens de wintermaanden rijdt er een schoolbus vanuit Vreeland en Nieuwkoop.

Het VeenLanden College is een christelijke scholengemeenschap voor atheneum, havo en mavo. In augustus 2003 is het VeenLanden College gefuseerd met het Paus Joannes College uit Vinkeveen. De school heeft sindsdien een locatie in Mijdrecht en een locatie in Vinkeveen. In Mijdrecht krijgen ongeveer 1300 leerlingen onderwijs en in Vinkeveen zijn dat er ongeveer 300 leerlingen. Beide gebouwen zijn qua opzet en faciliteiten modern en eigentijds.

Op de locatie in Mijdrecht kunnen de opleidingen atheneum, havo en mavo worden gevolgd. Op de locatie Vinkeveen zijn er reguliere klassen mavo, alsmede havo onderbouw (1 t/m 3) en een 1e en 2e leerjaar gepersonaliseerd onderwijs (GO) voor mavo, havo en atheneum.

Een leerling zit op school om een diploma te behalen, maar daarnaast wil het VeenLanden College er zoveel mogelijk aan toevoegen. De school biedt daarom veel extra programma’s en activiteiten aan.

Informatie over het VeenLanden College kunt u ook terug vinden op de website van de VO-gids.